De eerste week zit er op... - Reisverslag uit Amman, Jordanië van Nell - WaarBenJij.nu De eerste week zit er op... - Reisverslag uit Amman, Jordanië van Nell - WaarBenJij.nu

De eerste week zit er op...

Blijf op de hoogte en volg Nell

25 Juni 2007 | Jordanië, Amman

Lieve allemaal,

Nou m'n eerste week studie zit er op, hoor... Tot nu toe valt 't allemaal erg mee. Sommigen hebben het erg moeilijk, volgens mij. Voor m'n gevoel zit ik tussen level 2 en 3 in, maar omdat dit ook m'n vakantie is wil ik het gewoon lekker rustig aan doen, shwojje shwojje..

Afgelopen donderdag, na de 2e session zou Nabil me om 14.30 uur ophalen om me naar het busstation te brengen. Mahdy had een busticket voor Aqaba voor me gereserveerd en moest ik om 15.00 uur op het busstation zijn. Enfin, omdat hij er om 14.30 uur niet stond dacht ik om 14.35 uur: ga toch maar ff bellen... Nabil, ayna enta (waar ben je)?? Yes, I'm in Amman!! Yes, so am I, you were supposed to pick me up at half past two coz I have to be at the busstation at 3 o'clock, remember?? Nabil: Oh my God, I totally forgot!! I'm coming, Im coming!!
Duurde het nog bijna een half uur voor ie bij de universiteit was... Dus ik in de tussentijd het hotel gebeld en Osama gevraag of ie het busstation wilde bellen om te vragen of ze m'n ticket wilde vasthouden?? En ja hoor, gelukkig hadden ze m'n ticket nog niet vergeven en kon ik met de bus mee. Omdat het het weekend was, was het erg druk. Veel mensen uit Amman trekken dan naar Aqaba.
In de bus zat ik naast een aardig meisje, gezellig kletsen af en toe, boekje erbij. De 4 uur zijn om before you know it... Tegen zonsondergang kwam Aqaba ik zicht, prachtig... de zee, de bergen van de Sinai in de verte. Lekker 2 dagen effe nix dan zon, duiken, lekker eten en kletsen met m'n vrienden bij de RDC en in de stad. Nidal was er ook met een groep Nederlandse toeristen, maar helaas heb ik hem niet lang gezien, want hij werd weggeroepen omdat een man uit zijn groep een zonnesteek had en naar het ziekenhuis moest... Shit happens!!

Leuke duikjes gemaakt, die 2 dagen. Omar, de divemaster was m'n buddy. Lekker makkelijk, hij heeft geen omkijken naar mij en ik niet naar hem...
Op de terugweg zag ik in het zand de chagrijnige mond van een steenvis en twee bolle ogen er boven... De rest zat compleet in het zand. Omar heeft hem met zijn vin er uit gewipt en toen hopte dat ding weg... Het blijft een raar gezicht, net een dufdae (kikker in het Arabisch, ja... ik leer nog 'ns wat...), want zwemmen kan ie niet!
Verder nog twee habibi-egelvissen. Ik vind die zo schattig met die lodderige ogen... Behalve als ze zich opblazen, dan krijgen ze zo'n venijnige blik!!

Ra'id heeft m'n linkerhand mooi versierd met henna. Iedereen vraagt waar ik het heb laten doen, goede reclame voor hem. Volgende week gaan we met de universiteit een weekend naar Wadi Rum en Aqaba, dus misschien kan Ra'id er nog iets mee verdienen?

Ik wacht nu op Nidal, want ik heb hem uitgenodigd for dinner. Nou weet je het met hem maar nooit. Voor hetzelfde geld komt er weer iets tussen, the story of his life, he says... Ik zie nu van redelijk dichtbij hoe druk hij het heeft, met al die mensen die iets van hem willen... Je wil niet weten hoeveel telefoontjes hij per dag krijgt, soms vind ik het best sneu voor hem...
OK, maar ik ga nu stoppen, want Nidal is hier!!

Lieverds, bedankt weer voor al jullie leuke reacties en tot gauw mails!!

Oh ja, JP, de lessen zijn van 10.00 tot 11.30 uur en van 13.00 tot 14.30 uur. Lijkt misschien niet veel, but believe me: long enough with these temperatures, coz it's harr ketheer (very hot)!!

Dikke knus uit Amman XX

• 25 Juni 2007 - 17:33

Hanny:

Lieve zus! wilde je eigenlijk bellen vanavond maar heb je nummer niet......terwijl je het toch gegeven had....afijn mama eerst maar eens om vragen. hier alles zijn gangetje dus vandaar dat je niet veel van me hoort....jij maakt meer mee daar!
    roos zit te ratelen achter me op msn, kan mezelf niet eens horen nadenken....voor de kinderen de laatste loodjes tot de zomervakantie en zo onderhand komt de vakantie voor cees en mij ook dichterbij, nog maar 4 weken hahahaa!
    Hier is het niet zo warm maar wel lekker groen allemaal, door de regen......af en toe komt het met bakken uit de lucht!
    Heel veel liefs van ons allemaal en pas goed op jezelf.
    Kus!

• 27 Juni 2007 - 12:06

Janine:

Ja hoi,
    Was het etentje nog leuk met Nidal? Bleef hij zitten of werd hij weer weggeroepen?
    Ik heb vandaag voor het eerst op de woensdag gewerkt. Ik werk tot 12.15 en kom dan eigenlijk gelijk weer thuis met Brenda. Moet kunnen dus. Wel wennen hoor ben helemaal uit mn haarwasschema...haha.
    Maandagavond weer de sluierdans geoefend, nog 2 weken en dan moeten we dit op de feestavond gaan opvoeren. Nou dat is lachen hoor, we hebben een choreografie die er niet bepaald in zit omdat we allemaal weleens een les hebben gemist. Maar lol hebben we wel en daar gaat het om. Helaas vond ik jullie dansje leuker (Poessie poessie wat Gussy gussy was). Jammer dat je er dan niet bij bent hoor.... Ik mis je toch wel hoor. Ik heb nog 2 van die vestjes gekocht bij Biblish die we allemaal al wel hebben uit ons 'clubje' een ecru en een lilakleur. heerlijk om te combineren die dingen. Doet me wel erg aan jou denken, snik snik....
    Nou, terwijl jij vast al superbruin bent word ik steeds witter want er is geen zon te bekennen hier. Moet me maar trakteren op een nieuw bruin creme-tje, maar als ik dat ga kopen mis ik jou advies weer snik snik....
    Maar, ik denk aan je en ben superblij voor je dat je kan ervaren hoe het is om voor langere tijd daarooo te zijn!
    Kusjes xxxx
    Ook van Patrick en de meiden.

• 27 Juni 2007 - 12:39

Mama:

Hallo lieverd,even een berichtje van je Moedertje,die jou toch wel heel erg mist hoor,Ik maak pasta met rode saus en je komt het niet opeten.foei...Even een vraagje,wat is een KNUS uit Amman haha.Vast Arabisch voor iets geks,hoehahoeha.Foutje,bedankt...Het is nog droog maar voor hoelang,Maar ik vind dit het mooiste weer van de wereld.Lekker fris en slapen doet metn heerlijk als buiten de wind loeit.Dan is het op de flat net een spookhuis.hoei hoei...In alle landen is het weer goed van slag,hier erge overstromingen en daar staat alles te branden en gaan er mensen dood van d e hitte.Als er hier een heatwave zou komen ,ga ik in de douche liggen op het luchtbed,kraan open en we zien wel.ik heb vanmorgen Juffr.Beppie op bezoek gehad,was erg leuk en nu ga ik even naar de Kwantum.Ik heb de blinds gewassen maar het zijn maar vodjes geworden .Misschien maak ik zelf wel nieuwe.Ik kan alles.Lieverdje.doe goed je best op school en alles komt goed,groet iedereen ook de Koning als je hem ziet.Aardige man .Tot spoedig weer opbellen of mailen.Dikke KNUS van je Moeder.

• 27 Juni 2007 - 19:28

Angelique:

he kanjer,

Leuk om al je verhalen te lezen en wat betreft dat geluid met de tong is leuk he om te horen, dat doet Bekar ook altijd als hij het naar zijn zin heeft. Mooi dat je van level 1 naar level2 mocht maar ik wist wel dat je dat kan. Ik mis je wel hoor op het werk niet dat de andere niet leuk zijn maar ja je begrijp wel wat ik bedoel. Veel succes op school en ik spreek je snel. Dikke kus Angelique

• 29 Juni 2007 - 12:55

Eltika:

Hey Nell,
    Stil hoor in de buikdansgroep zonder jou en nu is Marleen ook nog op vakantie! Oriental Luv is nu officieel uit elkaar hahaha. Afgelopen les was ik er alleen samen met Manya dus ik moest van Elvira jullie maar gaan halen. Ff sparen dus!
    Je kunt straks natuurlijk al die arabische liedjes meezingen dus da's mooi meegenomen als Oriental Luv toch weer bij elkaar komt en je buikdansmoves worden nu natuurlijk nog beter!

Moet je verder de groeten doen van de buikdans-meiden! Iedereen is stikjaloers!

xxx

• 30 Juni 2007 - 10:56

JP:

He Nel,

Ik heb je auto opgehaald, die van mij is nu van een ander. 't is maar een auto, maar zal hem missen. Heb nu genoeg centen op de bank om alle noodzakelijke dingen te kunnen doen dus dat is helemaal prima. Nu alles nog voor elkaar maken, dat is minder. Helaas nog steeds geen baan op Curacao of Bonaire maar dat komt wel goed denk ik en zoniet dan toch.

Ik ga eens even wat spullen uitzoeken die ik niet meer wil hebben. Het begin van het eind.

groeten en tot later.

JP